Kuukauden koira

Kuukauden koira -palstalla esitellään aina yksi koira, joka käyttää keltaista nauhaa.

Helmikuun koira on 9-vuotias siperianhusky Polar, joka on monessa touhussa mukana.

bty

”Polarin kanssa käytetään keltaista nauhaa silloin, kun ollaan menossa paikkaan, jossa on paljon koiria. Polar ei ole remmirähjä, arka tai muuten vihainen, mutta ongelmana ovat iholle tai suoraan kuonon eteen tuotavat koirat. Varsinkin nyt vanhemmiten nuoret innokkaat yksilöt saavat aika äkkiä nokilleen, jos eivät osaa lähestyä kunnioittavasti.

Luonteeltaan Polar on kuitenkin rauhallinen, jopa laiskan näköinen. Se on hyvin vähäeleinen, joten monet saavat siitä kuvan pörröisenä ponina, joka näyttää koiralta. Kisapaikoilla meno on välillä jopa röyhkeää, kun koiria viedään tungoksen läpi tiukasti hihnasta roikottaen ja tällaisen koiran ohituksen sietämistä kyljet toisiaan hipoen pidetään normaalina. Nauha on tehtävänsä täyttänyt, jos edes yksi kisoissa kiertää askeleen verran kauempaa – on sitten koirillakin mukavampaa. Ennen oli ihan normaalia jättää koirat hihnoissa odottamaan hetkeksi, vaikka wc-käynnin ajaksi. Enää ei voi luottaa, etteikö joku päästäisi omaa koiraansa yksinään hihnassa kiinni olevan luo.

Polarin kohdalla sen rauhallisuus on petollista, sillä se ei näytä esimerkiksi rähisemällä siltä, etteikö haluaisi tutustua vieraisiin koiriin . Varsinkin mätsäreissä on ikuisuusongelmana ihmiset, jotka näkevät Polarin makoilevan muiden koirien keskellä ja kuvittelevat, että siinä on kiva iso koira, joka sopii kaveriksi. Liian usein olen saanut selitellä säikähtäneille ihmisille, että kiltti se on, mutta vaatii vähän aikaa tutustua. Vahva metsästysvietti on treenillä hoidettu hallittavaksi, mutta edelleen ne liian läheltä ohi suhahtavat, pienet pörröiset elävät vinkulelut saavat vietit heräämään.

Keltaisesta nauhasta monet ovat kysyneet juuri vihaisuudesta ja varsinkin siitä, kohdistuuko se ihmisiin. Se että Polar ei pidä vieraista koirista, ei todellakaan päde ihmisiin; Polar rakastaa kaikkia vauvasta vaariin. Lapset osaavat yleensä hienosti kysyä luvan silittämiseen ja kaikki ovat tähän mennessä rapsunsa saaneet. Varsinkin kesäisin Polar on turistien suosiossa ja varma selfie-kohde. Nauhan kanssa liikkuessani useamman koiran kanssa ihmiset eivät monesti tiedä miten suhtautua, sillä omat koirani eivät ole perinteisiä omaa tilaa vaativia koiria, jotka mesoavat hihnan päässä tai ne imutetaan nannoilla ohitustilanteissa. Nehän ovat niin kilttejä ja hyvin käyttäytyviä.

Olen usein kuullut ihmetystä nauhan käytöstä: ”ettehän te mitään nauhaa tarvitse”. Yleensä emme tarvitsekaan, mutta erikoistilanteissa sitä käytetään.”

bty

Mainokset
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close