Lokakuun koira Tilda pentuineen

Lokakuun koira on bichon frisé Tilda pentuineen.

Meillä keltaista nauhaa on käytetty monista eri syistä vuosien saatossa, kuten jännityksen, koulutuksen, juoksujen ja helposti ylikierroksille lähtevien tunteiden vuoksi.

Kaksi vuotta sitten nauha oli hyvin tärkeä apuväline arjessa, sillä Tilda odotti pentuja. Odottavan nartun kantoaikaan liittyy paljon erilaisia asioita, jotka omistajan tulee ottaa huomioon kuten, että nartun tulee pysyä terveenä, stressittömänä, mahdollisimman tyytyväisenä ja kokea olonsa turvalliseksi. Koska huolellisinkaan koiranomistaja ei aina voi tietää mitä lenkeillä tulee vastaan (kennelyskää, nenäpunkkia, vatsatauteja, loisia jne, jotka voivat koitua emon ja pentujen kohtaloksi), päätin käyttää nauhaa merkkinä siitä, ettemme tapaa toisia koiria.

Tilda on myös luonteeltaan hyvin herkkä koira, joten toisten koirien ja ihmisten kohtaaminen olisi aiheuttanut stressiä jo muutenkin uuteen ja outoon elämäntilanteeseen. Tilda pitää rapsutuksista ja hellimisestä, mutta näitä hetkiä toteutettiin kodin suojassa. Lopputiineyttä kohden mennessä narttujen liikkuminen saattaa tulla hitaammaksi ja kiinnostus muuta maailmaa kohtaan hiipua, joten on tärkeää antaa tulevien emojen kulkea omassa rauhassaan.

Kun pennut sitten syntyivät, oli edelleen tärkeää huolehtia siitä, että Tilda pysyi terveenä, stressittömänä ja ympäristö hygieenisenä. Pennut ovat täysin riippuvaisia emostaan, joten emosta huolehtimalla omistaja/kasvattaja huolehtii myös pennuista. Pennut syövät vain emonmaitoa, ne eivät osaa itse tehdä tarpeitaan eivätkä pysytellä lämpimänä. Emo siis huolehtii pentujen siisteydestä ja tarpeiden tekemisestä, joten kaikenlaiset emoon tulevat bakteerit esim. suussa, kuonossa ja tassuissa altistavat pennut sairauksille ja kehityshäiriöille.

Tilda ulkoili lyhyesti useita kertoja päivässä, paita päällä (elettiin syksyä) suojaamassa maitobaaria ja keltainen nauha hihnassa tietona siitä, että tarvitsemme omaa tilaa. Pennut kasvoivat, kaksi muutti uusiin koteihin ja yksi jäi perheenjäseneksi. Käytin edelleen keltaista nauhaa sekä Tildalla että Vieno-pennulla, jotta pentu sai rauhassa tutustua maailman ihmeellisyyksiin ja Tilda saattoi tuntea, ettei ympäristöä tarvinnut koko aikaa vahtia uhkien varalta. Keltainen nauha voi siis toimia uuden elämän odottamisen merkkinä ja pyytää tilaa siihen, että emo saa kasvattaa masuaan rauhassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close