Syyskuun koira Yuiko

Yuiko on (syyskuussa) 6-kuukautinen kishu, joka on ikänsä mukaisesti aikamoinen energiapakkaus. Kaikkeen ja kaikkiin olisi hurjan hauskaa päästä tutustumaan lähemmin, vaikka toista osapuolta vähän epäilyttäisikin pennun uteliaisuus. Syy keltaisen nauhan käyttöön ei siis piile siinä, että Yuiko olisi vihamielinen, vaan lenkkien sujuvuudessa ja muiden rauhan kunnioittamisessa.

Käytämme tällä hetkellä nauhaa lähes joka lenkin yhteydessä, sillä yritämme kouluttaa Yuikoa ohittamaan muut koirakot rauhallisesti ja ilman muiden vahtaamista. Läheskään kaikki koirat eivät lämpene Yuikon vähän rämäpäisestä leikkisyydestä, minkä takia haluaisimmekin suoda myös muille koiranulkoiluttajille rauhallisen, stressittömän lenkin. Yuiko voi helposti käydä kierroksilla silkasta innostuksesta nähdessään muita koiria, mikä on myös suuri tekijä koulutuksen taustalla.

Emme suinkaan välttele muita koirakontakteja kokonaan, vaan annamme Yuikon tavata muita koiria ilman hihnaa. Tällöin myös riski hihnojen sotkuuntumiselle ja tunteiden kuumenemiselle on pienempi. Silloin tällöin saatamme moikata muita koiria hihnassa, mutta näissä tilanteissa pyrimme kouluttamaan Yuikoa pyytämään erikseen ”lupaa” katsekontaktilla: tällöin tilanne säilyisi mahdollisimman rauhallisena.

Keltainen nauha toimii meillä antamaan muille viestiä siitä, että koulutus on vielä kesken emmekä välttämättä halua, että Yuikoa lähestytään ilman asiasta keskustelua. Uskomme tämän olevan hyvä ratkaisu kaikille osapuolille, sillä kaikki koirat eivät aina automaattisesti tule toimeen: etenkin Yuiko saattaa iltavilleissään olla liian innokas leikkikaveri aremmalle koiralle. Tapaamisista voi toki sopia aina erikseen ja rauhallisessa ympäristössä, koirien ehdoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close