Elokuun koira

Elokuun koira on monirotuinen Hertta.

Hertta on Venäjän rescue, joka on tullut Suomeen pentuna, ennen ensimmäisiä juoksuja. Yleensä tyttökoirat, joilla ei ole tarkoitus teettää pentuja, sterilisoidaan 6–8 kuukauden iässä. Hertan omistajan mielestä juoksut kuuluvat kuitenkin luonnollisena osana koiraneidin elämään, ja Hertta saa pitää kohtunsa ja munasarjansa niin kauan kun leikkaukselle ei ilmene terveydellistä tarvetta.

Juoksuajan koittaessa, noin kerran vuodessa, Hertan talutushihnaan sidotaan keltainen nauha merkiksi urosten omistajille, että haistelusta saattaa seurata sydänsuruja ja unettomia öitä. Hertta ohittaa vastaantulijat aina neutraalisti, ja suhtautuu sekä ihmisiin että koiriin iloisen luottavaisesti myös juoksujen aikaan.

Keltainen nauha on siis viesti kanssakulkijoille, että jotain erityistä on meneillään. Kaikki urokset eivät tietenkään mene sekaisin juoksuisen tytön kohtaamisesta, mutta on myös niitä, jotka eivät pääse moneen päivään yli kohtaamisesta. Onpa omakotitaloalueella saapunut sulho tervehdyskäynnille ilman omistajaa pitemmänkin matkan takaa, kun kaipaus on yltynyt sietämättömäksi.

Juoksuajan kynnyksellä ja niiden alussa narttukoirat nuuskivat ja jättävät paljon viestejä lenkkipolkujen varsille. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ne haluaisivat tehdä lähempää tuttavuutta kaikkien kulmakunnan urosten kanssa. Päinvastoin, suoraan hännän alle kuononsa työntävät öykkärit voivat olla hyvinkin ei-toivottua seuraa. Vasta juoksujen lopulla kiinnostus lähietäisyydelle luvatta tai luvan kanssa saapuvaa sulhaskandidaattia kohtaan kasvaa. Keltaisen nauhan viesti on, että tyttökoiran omistaja ei toivo tilanteen etenevän kaihoisia katseita pidemmälle. Kaukorakkaus saa riittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close