Tammikuun koira: Vilho

Tammikuun koira on reilun vuoden ikäinen Vilho

Vilho on vasta reilun vuoden ikäinen energinen, iloinen ja hyvin sosiaalinen terrierinalku. Vilho ei ärjy, ärise tai ole aggressiivinen, mutta sen sijaan on vähän liiankin innokas nähdessään muita koiria. Ohitustilanteet voivat olla todella hankalia, jos vastaantuleva koirakko jää odottelemaan tervehtiäkseen Vilhoa tai jos kanssalenkkeilijät päästävät oman koiransa liian lähelle Vilhoa vaikkapa löysän flexin vuoksi.

Vilhon kanssa käytiin ohituskurssi, jotta ohitustilanteet sujuisivat kaikkien kannalta mukavasti. Koska koirien ei ole muutenkaan luonnollista tervehtiä lajitovereitaan hihnassa ollessaan, ei Vilhokaan saa moikata vieraita koiria hihnalenkeillään. Toisinaan kanssalenkkeilijät eivät kuitenkaan ymmärrä, että Vilho innostuu valtavasti, jos vieras – ja siksi niin kovin kiinnostava – koira on liian lähellä. Keltaista nauhaa Vilho käyttääkin viestiäkseen muille, että tarvitsee vähän enemmän tilaa ulkoillessaan.

Keltainen nauha ei tunnu olevan tuttu juttu muille ulkoilijoille. Usein innokkaille tervehtijöille joutuukin erikseen kertomaan, että Vilholla ei ole lupaa tervehtiä vieraita koiria ja että keltaisen nauhan idea on se, että muut näkisivät jo matkan päästä, että vastaan tulee koirakko, joka tarvitsee tilaa. On kuitenkin tilanteita, joissa vastaantulija huomioi keltaisen nauhan ja sen, että Vilhon kanssa treenataan ohitusta. Ne ovat yleensä juuri ne helpoimmat ohitukset, sillä silloin kanssalenkkeilijä ei päästä koiraansa liian lähelle ja Vilho keskittyy itse asiaan toisen koiran sijaan.

Olisi tärkeää, että tietoisuus keltaisesta nauhasta leviäisi – kaikkien lenkit sujuisivat entistä paremmin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close