Helmikuun koira: Polar

Helmikuun koirana on 9-vuotias siperianhusky Polar.

Polarin kanssa käytetään keltaista nauhaa silloin, kun olemme menossa paikkaan, jossa on paljon koiria. Polar ei ole remmirähjä, arka tai muutenkaan vihainen, mutta ongelmana ovat iholle tai suoraan kuonon eteen tuotavat koirat. Varsinkin nyt vanhemmiten nuoret ja innokkaat saavat aika äkkiä nokilleen, jos eivät osaa lähestyä kunnioittavasti. Luonteeltaan Polar on kuitenkin rauhallinen, jopa laiskan näköinen, ja hyvin vähäeleinen. Monet saavatkin siitä kuvan pörröisenä ponina, joka näyttää koiralta.

Kisapaikoilla meno on välillä jopa röyhkeää, kun koiria viedään tungoksen läpi tiukasti hihnasta roikottaen, ja tällaisen koiran ohituksen sietämistä kyljet toisiaan hipoen pidetään normaalina. Nauha on tehtävänsä täyttänyt, jos edes yksi koirakko kiertää kisoissa askeleen verran kauempaa – on koirillakin mukavampaa. Ennen oli ihan normaalia jättää koirat hihnoissa odottamaan hetkeksi, vaikka wc-käynnin ajaksi.

Enää ei voi luottaa, etteikö joku päästäisi omaa koiraansa yksinään hihnassa kiinni olevan luo. Polarin kohdalla sen rauhallisuus on petollista, sillä se ei näytä siltä, etteikö haluasi tutustua vieraisiin koiriin. Varsinkin mätsäreissä on ikuisuusongelmana ihmiset, jotka näkevät Polarin makoilevan muiden koirien keskellä ja kuvittelevat, että siinä on kiva iso koira, joka sopii kaveriksi. Liian usein on saanut selitellä säikähtäneille ihmisille, että Polari on kiltti, mutta vaatii aina vähän aikaa tutustua.

Vahva metsästysvietti on treenillä hoidettu hallittavaksi, mutta edelleen liian läheltä ohi suhahtavat, pienet ja pörröiset ”elävät vinkulelut” saavat vietit heräämään. Monet ovat kysyneet, liittyykö keltaisen nauhan käyttö vihaisuuteen ja kohdistuuko vihaisuus ihmisiin. Se, että Polar ei pidä vieraista koirista ei todellakaan päde ihmisiin – Polar  rakastaa kaikkia vauvasta vaariin. Lapset osaavat yleensä hienosti kysyä luvan silittää ja kaikki ovat tähän mennessä rapsunsa saaneet. Varsinkin kesäisin Polar on turistien suosiossa ja varma selfie-kohde. Nauhan kanssa useamman koiran kanssa liikkuessani  ihmiset eivät monestikaan tiedä, miten suhtautua, sillä omat koirani eivät ole perinteisiä omaa tilaa vaativia koiria, jotka mesoavat hihnan päässä tai niitä, jotka imutetaan herkuilla ohitustilanteissa. Olen kuullut usein ihmetystä nauhan käytöstä: ”nehän ovat niin kilttejä ja hyvin käyttäytyviä, ettehän te mitään nauhaa tarvitse.” Ei yleensä tarvitakaan, mutta erikoistilanteissa käytetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close